Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 0
Son Üyemiz: JokeR

AnasayfaAnasayfa  Next Gen OyunNext Gen Oyun  AramaArama  Latest imagesLatest images    Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Star Wars Fan Club

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
*Shalashaska*
Administrator
Administrator
*Shalashaska*

MesajKonu: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPaz Ağus. 17, 2008 5:11 pm

Sevgili Star Wars severleri bir araya getirmek için bir "NGO Star Wars Fan Club" kurmak istiyorum arkadaşlar.

Tanıtım:
1. bölüm The Panthom Menace'te "Ticaret Federasyonu"nun uzay yollarını vergilendirmesinde ve bunun için kuşatma gemileriyle Cumhuriyet'in ufak Dünya benzeri "Naboo" adındaki gezegende başlar. 2 Jedi şövalyesi (Obi-wan Kenobi ve Ustası Qui-gon Jin) Kraliçe "Padme Amidala"yı Cumhuriyet'in merkezine olan "Corusant"a kaçırırken hatayla düştükleri "Tatooine" adlı gezegende onlara yardım eden "Anakin Skywalker" adlı genci bulmalarıyla başlar. Genç Skywalker'ın "Midichlorian" sayısı normal bir insandan veya bir Jedi Şövalyesi'nden daha yüksektir. Bu çocuğun sadece Midichlorian'dan yaratıldığı düşünülmektedir. Qui-qon Jin bu çocuğa güvenerek, onu Jedi Şövalye'si yapmak için elinden geleni yapmıştır. Ama "Sit Lordu Darth Maul" ile olan dövüş sırasında öldüğü için, eğitimi konsey Obi-Wan Kenobi'ye devretmiştir. Bilmezlerki geleceğin karanlık dönemi o geçn Skywalker'ın başının altından çıkacak.
Kısaca seri normal bir Ticaret kavgası olarak başlayıp, daha sonra belli karakterlerin üstünden gidip onlarla beraber senaryoyu ilerletmeye başlar.
Serinin en büyük dengesizliği 4-5-6. filmlerin 1-2-3'ten daha önce çekilmesidir. Lucas filmi çekmek için herkeze gitmiştir(aslında Indiana Jones'un öyküsü Star Wars'tan öncesine dayanır ama yine destek bulamamıştır), ama kimseden olumlu cevap alamamıştır. Direnişinin sonunda "20th Century Fox" ile anlaşmı ve altına "LucasFilm" imzasını atmıştır. Lucas en cırcırlı bölüm olan 4. filmden senaryoya atlamıştır. Ama yinede bu bir deneme filmidir, kimse filme güvenmez ve gişede pek tutulacağını sanmazdı. Ortaya "Star Wars: Episode IV A New Hope" çıkmıştır ve hasılat rekorları kırmıştır.
Lucas teknolojiyi bekledi sanırım ilk 3'leme için. Kısaca seriler genelde şu 2 karakterin üzerinde dönüyor;
I-II-III: Anakin Skywalker(Darth Vader)
IV-V-VI: Luke Skywalker

Bazı Terimler:

Jedi: Midichlorian sayısı yüksek ve Force'u kullanabilen kişilerden seçilmiştir. 6 yaş gibi yaşlardan başlayıp gerekirse ömür sonuna kadar eğitimi devam edebilir(kişisel veya hoca yardımıyla). En iyi "Jedi Ustaları" Cumhuriyet koruyucuları olan "Jedi Konseyi"ne girebilir.

Sith Lordları: Kısaca Force'u kötüye kullanan kişilerdir. Ve gücün(force) Aydılık Tarafından daha güçlü olabilirler.

Midichlorian: Kısaca yaşayan canlıları yaratıp onlara güç veren hücrelerdir.

Force(güç): Jedi'ların sezgileri, atrobatik kabiliyetleri ve objeleri zihinle harekettirme olaylarına verilen isimdir. Force Star Wars evreninde bir tanrı gibidir buna örnek; herkezin ağzında olan " Güç Sizinle olsun" cümlesidir. Herkezde Force'dan birşeyler olduğuna inanılır ve sadece kullabilmek ve kullanmayı öğrenmek önemlidir.

Karakterler:

Anakin Skywalker: Qui-gon Jin'in onu bulup hayatını değiştirene kadar köle olarak çalışmıştır. Teknolojiden çok iyi anlar ve Cumhuriyet'in en iyi pilotudur. Aynı zamanda Sith'leri yokedecek "Seçilmiş Kişi" olarak geçer. Ama kim bilebilir kaderin eli onun oğlundadır. Gelecekte Darth Vader olacaktır.

Luke Skywalker: Darth Vader'ın(Anakin Skywalker) oğludur, Anakin'in karanlık tarafa geçmesi ve annesinin ölümünden sonra ölen büyükannesinin eşinin çocuklarına verilmiştir. Gücü kullanma yeteneğini Ben Kenobi sayesinde öğrenir. Ve Cumhuriyet'in yeniden kurulmasında büyük katkısı vardır.

Obi-wan/Ben Kenobi: Anakin ve Luke Skywalker'ın hocasıdır. Cumhuriyet'in çöküşünden sonra Tatooine'de saklanmıştır. Ama Darth Vader'la olan dövüşte hayatını kaybetmiştir. Önceden Cumhuriyette Klon Tayfasının Generallerinden biridir.

Padme Amidala: Naboo kraliçesi ve aynı zamanda Cumhuriyet Senatörlerinden biridir. Luke Skywalker ve Leia Organa'nın annesi ve aynı zamanda Anakin Skywalker'ın eşidir. Doğum sırasında hayatını kaybetmiştir.

Leia Organa: Amidala'nın ölümünden sonra korunmak için Senatör Organa'ya verilmiştir. Asi prensesidir.

Han Solo: Bir uzay kaçakçısıdır. Jabba tarafından 1. dereceden aranmaktadır. Yolunun şans eseri Kenobi ve Skywalker'la kesişmesinden sonra hayatı değişmiştir. Şakacı ve itici tavırlarıyla dikkat çekmektedir. Bir süre sonra Asilere yaptığı yardımlardan sonra Komutan derecesine tükselir. Daha sonra Leia Organa ile evlenmiştir.

Mace Windu: Cumhuriyet Jedi Konseyinin başında gelenlerden biridir. Palpatine ile yaptığı dövüşte hayatını kaybetmiştir.

Usta Yoda: Cumhuriyet Jedi Konseyinin başında gelenlerden biridir, hatta en bilgesidir. Obi-wan'ın ölümünden sonra Luke Skywalker'ın hocası olmuştur. Bildiği herşeyi ona öğrettikte sonra kendini ölüme bırakmıştır.

General Griveous: Ticaret federasyonunun Generalidir. Yaşam makineleri sayesinden hayatına devam edebilmektedir. Utapau savaşı sırasında Obi-wan Kenoby tarafından öldürülmüştür.

Jedi Konseyi: Cumhuriyet'in korunmasından sorumludur. Cumhuriyet çöküşünden sonra sadece Obivan Kenoby ve Usta Yoda hayatta kalabilmiştir.

Klon Orduları: Ölmeden önce Jedi ustası Saifo Diaz tarafından Konsey'in haberi olmadan sipariş edilmiştir. Hepsi ünlü bir kelle avcısı olan Jango Fett'in kopyasıdır. Normalden 2 kat hızlı büyürler ve Emir-Komuta zincirinden ayrılmazlar, kısaca robot gibidirler ama içgüdülere sahiptirler. Cumhuriyetin çöküşü sırasında Emir-Komuta zinciri yüzünden yüzbinlerce klon askeri İmparatorluk tarafına geçmiştir.

Sith Lordları:

Palpatin/Darth Sidious: Cumhuriyete Senatör olarak girmiştir, asıl amacı Cumhuriyeti alttan kazımaktır ve Ticaret Federasyonuyla çift oynamaktadır. Genç yaşta Anakin Skywalker'ın aklını çelip karanlık tarafa geçirmiştir. Oğluna acıması ve sevgisi yüzünden Darth Vader, Palpatine'i öldürmüştür.

Darth Vader: İmparator'un(Darth Sidious/İmparator Palpatine) öğrencisi ve komuta koludur. Kendisi Anakin Skywalker olur. İmparatorluk'ta çok iyi görevler üstlenmiş ama aptal komutanlar tarafında çok kez hüsrana uğramıştır. Karanlık tarafın gücünü yaşına rağmen yinede iyi öğrenememiştir ve içindeki iyilik pırtısı oğluyla karşılaşınca patlak vermiştir.

Darth Maul: Kendisi Darth Sidious'un öğrencilerinden biridir. Dövüş sıraında Qui-gon Jin'i öldürmüştür, aynı dövüş esnasında Obi-wan Kenony tarafından öldürülmüştür.

Count-Dooku: Maul'dan sonra Darth Sidious'un yardımcısı olmuştur. Eskiden en kıdemli Jedi ustalarından biriydi ve Qui-gon Jin'in hocasıydı. Corusant uzay savaşında Anakin Skywalker tarafından öldürülmüştür.

Film Serimiz
Episode I: The Phantom Menace(Bölüm 1: Gizli Tehlike)
Episode II: Attack of the Clones(Bölüm 2: Klonların saldırısı)
Epispde III: Revenge of the Sith(Bölüm 3: Sith'in İntikamı)
Episode IV: A New Hope(Bölüm 4: Yeni Bir Umut)
Episıde V: Imperials Strikes Back(Bölüm 5: İmparator)
Episode VI: Return of the Jedi(Bölüm 5: Jedi'ın dönüşü)

Arkadaşlar burası bir fan club olarak kabul edilirse, katılan herkezin ismini Buraya yazacağım.

En son trashciii tarafından Paz Ağus. 17, 2008 11:37 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
StyleMrT
Administrator
Administrator
StyleMrT

Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 17/08/08 Mesaj Sayısı : 128 Nerden :

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPaz Ağus. 17, 2008 5:47 pm

Tüm serilerini seyretme şansım olmadı ama gerçekten çok gzl bir film 2 serisini izledim Klaonların saldırısı ve Sith`ìn İntikamı.. ikiside çok gzl serilerdi...
*Shalashaska*
Administrator
Administrator
*Shalashaska*

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPaz Ağus. 17, 2008 5:53 pm

3'ü İstanbul galasında izlemiştim. Gerçekten harika bir duygu olmuştu. Filmin sonunda göz yaşları, alkışlar; hala unutamam.

Bu hafta ise "Clone Wars"u ilk gün izleme şansı buldum. Oda iyi bir deneyimdi, görsel mükemmellik, harika savaş sahneleri ile.

Konu olarak ise bu yılın sonlarında başlayacak olan "Clone Wars" animasyon dizisine bir girişti.
StyleMrT
Administrator
Administrator
StyleMrT

Erkek

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPaz Ağus. 17, 2008 6:21 pm

"Clone Wars" TV de görmüştüm ewt dediğin gibi animasyon gibiydi ....
*Shalashaska*
Administrator
Administrator
*Shalashaska*

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPaz Ağus. 17, 2008 6:22 pm

StyleMrT demiş ki:
"Clone Wars" TV de görmüştüm ewt dediğin gibi animasyon gibiydi ....

Gibi değil, animasyon filmi zaten.
StyleMrT
Administrator
Administrator
StyleMrT

Erkek

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPaz Ağus. 17, 2008 7:34 pm

Tam olarak göremedim ama altta ismini görmüştüm....animasyon fln diodu sadece klonları görebildim.... Very Happy
Pisquit_
Yeni NG Oyuncu
Yeni NG Oyuncu
Pisquit_

Yaş : 33 Kayıt tarihi : 17/08/08 Mesaj Sayısı : 12 Nerden :

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPtsi Ağus. 18, 2008 12:30 am

Clon Wars a Gittim Gerçekten Güzel Hazırlanmış Bir film Yalnız Yodayı Hiç Göremedim Ve Benim En Çok Sevdiğim adam Yoktu Darth MauL Smile
*Shalashaska*
Administrator
Administrator
*Shalashaska*

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPtsi Ağus. 18, 2008 12:45 am

Pisquit_ demiş ki:
Clon Wars a Gittim Gerçekten Güzel Hazırlanmış Bir film Yalnız Yodayı Hiç Göremedim Ve Benim En Çok Sevdiğim adam Yoktu Darth MauL Smile

Darth Maul klon savaşlarında ne arasın Very Happy bounce . İyi güldürdüm beni.
SpAdA
Genel Forum Sorumlusu
Genel Forum Sorumlusu
SpAdA

Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 17/08/08 Mesaj Sayısı : 59 Nerden : Eskişehir

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPtsi Ağus. 18, 2008 3:50 am

Evet Yoda'yı hiç göremedik.Hep laf senaryosu yaptı.Very Happyİki saber sallasa o bana bile yeter ama animasyon devam edecekmiş.Bu filme gitmeyenler pişman olur animasyon filmi diye izlemeyenler var.Bence ya film zevkleri yok yada kendilerini adam gibi adam göstermeye çalışıyorlar.Film senaryosu gayet mükkemmeldi.Aksiyon durmadan devam etti.
*Shalashaska*
Administrator
Administrator
*Shalashaska*

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPtsi Ağus. 18, 2008 12:55 pm

TV dizisi olarak devam edecek, sanırım bu yılın sonlarında TNT'de de dizi oynayacak.
StyleMrT
Administrator
Administrator
StyleMrT

Erkek

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPtsi Ağus. 18, 2008 1:46 pm

TNT diyince ilk akla gelen LOST Very Happy star wars da gelirse süper olr...
SpAdA
Genel Forum Sorumlusu
Genel Forum Sorumlusu
SpAdA

Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 17/08/08 Mesaj Sayısı : 59 Nerden : Eskişehir

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPtsi Ağus. 18, 2008 4:10 pm

TNT dizisi yapılırsa senaryo üstünde epey çalışmaları lazım bir de animasyon olacak.Yani nasıl yapacaklar bilemiyeceğim. Very Happy
Sergeant Vasili
Genel Forum Sorumlusu
Genel Forum Sorumlusu
Sergeant Vasili

Erkek

MesajKonu: Geri: Star Wars Fan Club   Star Wars Fan Club EmptyPtsi Ağus. 18, 2008 4:44 pm

Tüm Seriyi İzledim Gerçekten Çok Güzel Film Fakat Bilim Kurgu Olduğu İçin Gerçeklik Azdı Heycanlıydı Ama Film in Son Üç Serisi Önceden Çekildiği İçin 1-2-3 Kadar İyi Olmamış 4-5-6- Yinede Film Tarihine Damgasını Vuran Bir Seridi.

Star Wars Fan Club

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası